Kuinka kirjoittaa laulu sydänsuruista (2023)

Kuinka kirjoittaa laulu sydänsuruista (1)Kuva: Gaurang Alat

Aloita etsimällä oikeat sanat tunteille, jotka haluat välittää. Sydänsuruista kertovien kappaleiden kirjoittaminen voi olla helppoa tai vaikeaa riippuen siitä, kuinka henkilökohtaisesti olet mukana. Kaksiteräinen miekka on meneillään, koska laulun kirjoittaminen on luultavasti paras parannusmuoto, jonka voit saada. Mutta se vaatii myös tunteiden juureen pääsemistä, jotka ovat vielä raakoja. Jos pystyt helposti tunnistamaan nämä tunteet ja sanomaan niille, se tekee tehtävästäsi paljon helpompaa.

On tärkeää asettaa aika, jolloin on sopivaa tutkia tätä sydänsurua, varmista, että sinulla on:

ei häiriötekijöitä

ei keskeytyksiä

ei muita suunnitelmia.

Käytä tappitaulua, oven takaosaa tai lattiaa ideoiden levittämiseen, jotta näet kokonaisuuden. Käytä jokaiselle idealle yksi paperiarkki, jotta ne eivät sekoitu. Tämä on tärkeää, koska sinun on voitava vaihtaa asioita helposti.

Hanki työkalut:

 • Sanakirja
 • Tunnekompassi
 • Thesaurus
 • Rhyming sanakirja
 • Sointukaaviot
 • Koskettimet ja sointukuviot
 • Laulun malli

Kaikki nämä ovat välttämättömiä kappaleiden kirjoittamisessa, koska ne säästävät paljon aikaa.

Konteksti on olosuhteet, joissa kappale kuullaan, ja ne, jotka aiheuttivat sen luomisen. Konteksti voi tehdä joitain päätöksiä puolestasi. Esimerkiksi. Jos olet monen avausnäytös, sinun on oltava varovainen aloittaessasi hitaalla sydänsurunumerolla. Ajattele myös muita kappaleitasi ja yritä tehdä jokaisesta erottuva, tai se kuulostaa siltä, ​​että olet kirjoittanut saman kappaleen yhä uudelleen ja uudelleen, ja se on todella tylsää yleisölle.

Jos esität kappaleesi yksin folkklubilla, ei ole mitään järkeä yrittää kirjoittaa vihaista tympäriä. Jos olet meluisassa baarissa, balladityyppiset kappaleet eivät mene hyvin, ellet ole jo voittanut yleisön.

Sydänsuruista kertovassa laulussa jokaisen ensimmäinen taipumus on kirjoittaa balladi mollissa. Tee se ehdottomasti ensin. Varsinkin jos se on hyvin henkilökohtaista ja raakaa, koska se auttaa sinua psykologisesti. Mutta harkitse myös sitä, että hitaat, surulliset kappaleet houkuttelevat vähemmän, etkä voi käyttää sitä yhtä paljon kuin nopeaa, vihaista tai lyövää kappaletta. Asia on siinä, että musiikki välittää tunnelmaa voimakkaammin kuin sanat, joten mieti kontekstia. Ajattele yleisöäsi ja ole valmis muuttamaan mieltäsi puolivälissä ja nostamaan sitä, jos se tarvitsee sitä.

Kuinka kirjoittaa laulu sydänsuruista (2)Tämän ei pitäisi olla liian vaikeaa, kun kappale kertoo sydänsuruista, koska tunteet ovat hyvin todennäköisesti liian selkeitä. Mutta käytä hetki todella analysoimalla tunteitasi. Piirrä se, maalaa se, tee paska hämähäkkikaavio, jos se on kaikki mitä voit tehdä. Yhdeksän kertaa kymmenestä saavutat konfliktin keskuksen. Täällä sydänsuru tekee työnsä. Se on yleensä ero, jota ei voida ratkaista, ero, jota ei voida parantaa, tai menetys, jota ei voida korvata.

Käytä sitten sanastoa tai tunnekompassia luodaksesi tällaisia ​​sanavaihtoehtoja.

 • Menetys
 • Yksinäinen
 • Haavoittuvainen
 • Voimaton
 • Suru
 • Epätoivo
 • Tyhjä
 • Ällikällä lyöty
 • Arvoton
 • Tunnoton
 • Petti
 • Vihainen
 • Hämmentynyt
 • Vihainen
 • Vihainen
 • Katkera

Tämä voi olla tuskallinen kokemus, mutta tämä auttaa sinua ymmärtämään kivun. Yllä on vain murto-osa löytämistäsi termeistä. Jokaista näistä voidaan käyttää tutkimaan, miltä sinusta tuntuu, ja rakentaaksesi kappaleesi ympärille.

Valitse puoli tusinaa, jotka todella hyppäävät esiin, ja käytä kutakin otsikkona erilliselle paperille tutkiaksesi jokaista tunnetta. Yksi voi olla kuoro tai refrain. Toinen voi olla jae tai silta. Pidä tunteet ja ajatukset eri sivuilla tai joudut vain hämmentymään.

Olet juuri oppinut tärkeimmän taidon, jonka avulla voit kirjoittaa kappaleen melkein mistä tahansa. Voit kirjoittaa kappaleen ja esittää sen ymmärtämättä sitä kunnolla, mutta tunteet ovat silti olemassa ja sitä laulusi välittää niin omalle alitajuntaan kuin kuulijoillesi. Joten sen tekeminen tällä tavalla toimii riippumatta siitä, kuinka huono olet kirjoittamaan sanoja, usko minua.

Nyt, jos et ole vielä aloittanut, voit laittaa joitakin lauseita näiden otsikoiden alle. Niiden ei tarvitse olla kauniita, älykkäitä tai edes laulun arvoisia, oletetaan, että haluat vain tutkia "Lossia". No, tutkimusmatkasi saattaa näyttää tältä.

'MENETYS'

Mitä olen menettänyt? - pala minua - "Sinä otit osan minusta"

Miten se vaikuttaa siihen, ettei minulla ole sitä? - Olen tyhjä - "Otit keskiosan minusta"

Mitä haluan muuttaa? - Haluan sen takaisin - "Haluan keskimmäiseni takaisin"

Mutta eikö se koskaan palaa? - "En voi kohdata elämää ilman sitä"

Mitä siis jää jäljelle? - Kuori - "Olen tyhjä kuori"

Älä myöskään unohda tehdä muistiinpanoja tiettyjen tapahtumien ajasta ja paikasta, sillä hyvä tapa aloittaa laulu tai tarina on antaa sille puitteet. Voit myös käyttää taukokohtaan johtavia tapahtumia, joita yleisesti kutsutaan "taustatarinaksi". Olet ehkä huomannut, että en ole käyttänyt sanaa "sydänsärky". Jos aiot tehdä niin, sinun on oltava varovainen, koska kerrot sen sijaan, että näytät. Jokainen ammattilainen kertoo sinulle, että sinun on jätettävä hieman kuuntelijan mielikuvituksen varaan, sitä se esittely on.

Jos haluat käyttää sanaa "sydänsärky", yksi tapa voi olla toistaa se. Esimerkiksi kuoro voisi mennä jotenkin näin.

'Sydänsärky, otit minusta parhaan

Sydänsärky, olen vain tyhjä kuori, etkö näe?

Sydänsärky, en voi kohdata tätä tyhjää kappaletta

Sydänsärky, haluan sydänsurujani takaisin"

Tässä kuorossa olen melkein personifioinut "sydänsurut". Teki "Heartbreak" hyökkääjän, vaikka itse asiassa se ei ehkä ole täysin tarkkaa. Mutta se on laulu, joten se on täysin hyväksyttävää, jopa toivottavaa.

Toinen tapa keskittyä vain sanaan "sydänsärky" on nimetä paikka tai aika sen mukaan. Ilmeisen lisäksi tarjolla on "Heartbreak Hill" tai "Heartbreak Tree" tai "Heartbreak Season" tai "4:00 AM Heartbreak".

Käytä lopuksi sitä tai jotakin sen johdannaisista adjektiivina, joka kuvaa henkilöä, joka "teki sinulle väärin". Esimerkiksi: "Heartache Tony" tai "Heartache Caroline".

Voisit viedä tätä pidemmälle ja rakentaa koko kappaleen "Heartbreak"-idean ympärille, mutta ole varovainen, ettet unohda kaikkia ihmisiä, menetyksiä ja muita tunteita, jotka aiheuttivat sydänsurun. Kysy itseltäsi: "Onko tämä tunne todella sydänsuruista vai onko sydänsuru vain sana kuvaamaan monia muita tunteita?"

Toivon, että huomaat, että on tärkeää päästä niiden tunteiden ytimeen, jotka haluat välittää. Ole tarkka. Tämän ympärille rakennat tarinasi. Tämä on se, mitä kuuntelijasi aikoo ostaa. Näin voit luoda yhteyksiä, jotka kestävät eliniän.

Saattaa olla useampi kuin yksi sana, joka sopii tunteisiisi, se on normaalia. Älä vain käytä liikaa näitä sanoja laulussa, koska se on usein liian tylsä. Tavoitteenasi on saada kuuntelijasi - joka todennäköisesti olet sinä - tuntemaan nämä tunteet itse. Teet sen jakamalla tarinan ja antamalla heidän liittyä pisteisiin. Ajattele sitä kuin korppujauhojen pudottamista sen sijaan, että lyötisit niitä banjolla.

Kuinka kirjoittaa laulu sydänsuruista (3) Kuva: Jason RosewellRiippumatta siitä, mistä kappaleessa on kyse, musiikilla, kirjoittajalla ja laulajalla on oltava asenne. Tässä voit todella näyttää kuinka paljon se sattuu. Jos voisit, mitä tekisit sydänsurullesi. Kysy mitä teit ansaitaksesi sen. Kuka on syyllinen jne? Mitä olisit voinut tehdä välttääksesi sen? Pysy siinä tunteessa, kunnes se kasvaa ja kuluttaa sinut.

Asenne on lähes kokonaan musiikki ja esitys. Tässä voit valita, keskittyykö sydäntäsärkevä kappaleesi vihaan tai menetyksiin vai aiotko tehdä siitä positiivisen ilmaisun asettamalla iloisen sävelmän tummien sanojen päälle.

Joten tässä meidän pitäisi todella laittaa musiikkia tuon asenteen ympärille - ei mitään hienoa - vain poimi muutama idea nähdäksesi, jääkö jokin kiinni. Tunne epäoikeudenmukaisuus ja näytä se musiikillisesti. Tämän ei pitäisi olla jaetta. Todennäköisemmin refriini tai kertosäe tai koukku, koska tämä on luultavasti kappaleen kohokohta, se bitti, jolla on todella merkitystä.

Vakuutan, että jos saat asenteesi naulata, loput kappaleesta kirjoittaa itse.

Olen jo ehdottanut, että piirrät ajatuskartan niiden tunteiden ympärille, jotka aiheuttavat sydänsuruja. Nyt on aika täsmentää sitä hieman enemmän. Sisällytä tarinaa, päivä, vuodenaika, sää. Tee vertailuja. Kysy miksi ja miten saavuit tähän pisteeseen. Piirrä kuvia, kirjoita ilmaiseksi lyhyitä jaksoja tai kuvatekstejä. Sisällytä kaikki ja kaikki, koska täällä saatat törmätä siihen tappajakoukkuun tai lauseeseen, josta tulee otsikkosi. Nopea ja löysä on tapa edetä.

Kun teet kaiken tämän, mitä tahansa, mikä saa mielikuvituksesi, on ajatus seurata. Vaikka et olisi siitä varma, varsinkin jos et ole varma siitä. Älä rajoita itseäsi, ole vapaa, koska yhdestä näistä ideoista tulee loistava koukku tai otsikko, refreen tai kuoro. Varmista, että korostat sen tai asetat sen sivuun.

Mikä tahansa sanasi, koukkusi tai lauseesi on, laula se niin kuin todella tarkoitat sitä. Käytä instrumenttia löytääksesi rytmi. Laula se korkealla äänellä kuin se olisi kappaleen pääosa - koska se luultavasti on. Anna sielusi virrata hiljaisuuteen ja maalata se tunteillasi.

Melodia voi hyvinkin olla piilossa asenteessasi. Sylje sanat ulos ikään kuin ne osuvat johonkin, ja ilmaisu auttaa sinua löytämään, kuinka sinun pitäisi laulaa se. Tämä auttaa sinua saamaan melodian.

Tämä toimii myös tehoballadeissa. Kokeile.

Älä huoli, jos sinulla ei ole vielä eeppistä. Jos sinulla on vain idea tai lyhyt lause konfliktin ytimestä, jota yrität havainnollistaa, sinun pitäisi olla juuri siinä. Avain sydämensärkyä koskevan kappaleen kirjoittamiseen on sen ymmärtäminen, että vaikein työ on ytimeen tunnistaminen. Se konflikti, jota ei voida ratkaista, että se sattuu niin pahasti.

Nyt kun olet tunnistanut sen, valitse, kuinka aiot kirjoittaa tämän erinomaisen kappaleen. Se riippuu persoonallisuudestasi. Sinä voisit:

 1. 1. Kirjoita se runona.
 2. 2. Kerro tarina pitkään käsin proosaa - valitse sitten mehukkaat palat.
 3. 3. Käytä instrumenttia ohjaamaan sen aaltoja.
 4. 4. Käytä kappalemallia ja täytä lohkot.
 5. 5. Selvitä kytkemättömät satunnaiset vaiheet.
 6. 6. Työskentele toisen kirjailijan kanssa, jonka taidot täydentävät sinun.

Sillä ei ole merkitystä, eikä ole oikeaa tai väärää lähestymistapaa, sinun on vain seurattava sitä, mikä tuntuu oikealta. Jos se saa sinut tuntemaan olosi paremmaksi, se on hienoa. Jos se saa sinut itkemään, se on loistavaa.

Jokaisen säkeen tulisi keskittyä yhteen tapahtumaan, yhteen kappaleeseen tarinassa. Sen pitäisi tutkia vain sitä eikä vaeltaa muille asiaankuulumattomille alueille tai palata vanhojen juttujen äärelle.

Haluat ehkä jakaa säkeet viikonpäiviin tai vuodenaikaan tai tutkia jotakin aiemmin löytämääsi avainsanaa. Jokaisen tulisi olla edellistä intensiivisempi, kieroutuneempi, sydäntä särkevämpi, jotta kappale rakentuu siihen pisteeseen, jota ei voida ratkaista, eikä kiemurtele haukotellen.

Kappaleiden ei aina tarvitse olla loogista tai kirjaimellista järkeä. Heillä on vain tunneperäistä järkeä. Mukava melodia, liikuttava kertosäe ja muutama hyvin valittu fraasi riittää usein saavuttamaan sen.

Yleisesti ottaen on parempi, että kappaleissa on järkeä, koska se herättää kunnioitusta ja osoittaa kunnioitusta yleisöäsi kohtaan. Mutta sydänsuruissa on usein kyse hämmennystä, joten älä huolehdi epämääräisyydestä. On mahdollista, että se on heijastava, joten yleisösi ostavat hämmennyksenne, "kyvyttömyytesi käsittää".

Kuinka kirjoittaa laulu sydänsuruista (4) Kuva: Priscilla-du-preezKun saat tarpeeksi materiaalia ja jos näet kaiken ennen sinua, kuvio tai looginen järjestys hyppää sinulle. Jos ei, sinun on vain jatkettava asioita, kunnes se näyttää hyvältä.

Sinun täytyy luultavasti jatkaa sen pelaamista jonkin aikaa. Ja tässä sinun täytyy nähdä iso kuva, jotta voit siirtää tavaroita. Saatat huomata, että palaset eivät jätä rauhaan ja pitävät sinua jatkuvasti herättäen sinut keskellä yötä. Näin tapahtuu aina, ja se johtuu joko siitä, että he ovat erittäin "oikeissa" tai erittäin "väärissä".

Samalla kun teet tätä, sävelmäsi ja soinnut tulevat selvemmiksi, koska kappale kertoo sinulle, kuinka sen pitäisi mennä, vakavasti se tulee.

Kun olet lopettanut, on tärkeää jättää kappale rauhaan vähintään viikoksi. Syynä tähän on se, että jokainen kirjoittamasi kappale näyttää kaikkien aikojen merkittävimmältä kappaleelta. Se saattaa olla totta, mutta on parasta olla varma ennen kuin vapautat sen. Joten älä katso sitä tai pelaa sitä tai ajattele sitä, ja jos huomaat hyräileväsi sitä koukkua, laita se helvetti pois mielestäsi.

Se on helpommin sanottu kuin tehty, varsinkin jos se on hyvä kappale. Kun palaat siihen ja se tuntuu edelleen hyvältä, tiedät, että se on valmis.

 1. 1. Työalue ja kirjoitusvälineet.
 2. 2. Harkitse kontekstia nyt.
 3. 3. Erottele tunne tarinasta.
 4. 4. Asenne.
 5. 5. Piirrä doodle 3:n ja 4:n ympärille.
 6. 6. Tunnista koukkusi tai otsikkosi tai refrainisi tai kuorosi.
 7. 7. Käytä instrumenttiasi.
 8. 8. Valitse menetelmä.
 9. 9. Yksi aihe säettä kohti.
 10. 10. Onko siinä järkeä? Onko sen pakko?
 11. 11. Huuhtele ja toista.
 12. 12. anna kuivua ja kypsyä.
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated: 18/07/2023

Views: 6585

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.